Гърция остава без железопътен транспорт до петък, предаде агенция АНА-МПА. В изявление на

...
Гърция остава без железопътен транспорт до петък, предаде агенция АНА-МПА.
В изявление на
Коментари Харесай

Гърция остава без железопътен транспорт

Гърция остава без железопътен превоз до петък, предаде организация АНА-МПА.
В изказване на представителите на Националната федерация на работещите в железопътния превоз и в транспортните средства с закрепени линии (ПОС-МСТ) настояват за безвредна, качествена и социална железница, като предложенията за рестартиране на железопътните услуги ще бъдат показани през днешния ден на среща с краткотрайния министър на превоза Йоргос Герапетритис.
Гърците протестират против неналичието на държавен контрол върху сигурността на превоза.
Хиляди студенти излязоха по улиците на Атина и Солун. Те упрекват както железопътната компания, по този начин и държавното управление за жертвите. Запалителни бомби и камъни против сълзотворен газ бяха оръжията на конфликтите сред протестиращите и гръцката полиция.
Припомняме, че в челен конфликт на пътнически и товарен трен предишния вторник покрай долината Темпе сред в Централна Гърция починаха 57 души, измежду които и деветима чиновници на железницата, а над 150 пострадаха. Пътуващите бяха главно младежи на студентска възраст. 
Сред главните аргументи за трагичната злополука в прохода Темпе съгласно специалистите е отсъствието на автоматизирана система за надзор и сигурност на придвижването по линията.
Проектите за въвеждането й са в развиване, само че случаят се случи преди реализирането им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР